Codename PANZERS Phase 3 / PANZERS Comunity - Tank mounted machine guns punch through tank armor? - Forum
 

  

   Logged in as Guest | You are in group "Guests" | Saturday, 2016-12-10, 2:10 AM RSS Main | Tank mounted machine guns punch through tank armor? - Forum | Registration | Login






[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]

Page 1 of 11
Forum moderator: VPf2 
Forum » Codename PANZERS Phase 3 (Mod) » Technical Support » Tank mounted machine guns punch through tank armor?
Tank mounted machine guns punch through tank armor?
Friday, 2012-08-03, 9:08 PM

Message # 1

Markus_von_Hamburg

Sergeant
Veteran User
Registered: 2011-12-12
Messages: 10
Reputation: 0

Is this some sort of error? The mounted machine guns on some custom tanks (not all) register as AT weapons. With their rate of fire, it simply chews through the armor of the tank it's attacking, and make for a very overpowered tank. Is there a fix out for it or in progress?

No matter what my username says, I speak very little German. (Ich sprache ein bisschen Deutsch)
 

 

Saturday, 2012-08-04, 11:49 AM

Message # 2

Macer

Major general
Veteran User
Registered: 2010-12-10
Messages: 170
Reputation: 2

Hmmm, the modders don't seem to mind this. I fixed it in my game and I'm going to upload the proper files, but with a bigger mod that will change the gameplay a lot. So you can wait for my mod or adjust it yourself: go into CP3-Main\units and CP3-RfB\units. Here you have files with .unit extension. You can open them with notepad. The line you need to change is Unit.Gunners.0.Gunner.WeaponType = 2. If you type 0 instead of 2, you have MGs. 1 stands for armour piiercing bullets, 2 is artillery shell and 3 is flamethrower. In most tanks "gunners.0" refers to the main gun, so you need to find Unit.Gunners.1.Gunner.WeaponType = 1 and Unit.Gunners.2.Gunner.WeaponType = 1 and change the weapon type to 0.

Message edited by Macer - Saturday, 2012-08-04, 11:49 AM
 

 

Saturday, 2012-08-04, 5:39 PM

Message # 3

Markus_von_Hamburg

Sergeant
Veteran User
Registered: 2011-12-12
Messages: 10
Reputation: 0

Alright. I didn't know this was a do-it-yourself kind of thing. Thanks.

No matter what my username says, I speak very little German. (Ich sprache ein bisschen Deutsch)
 

 

Monday, 2012-08-06, 0:58 AM

Message # 4

Macer

Major general
Veteran User
Registered: 2010-12-10
Messages: 170
Reputation: 2

Well, hehe, it's a repeat-it-500-times-do-it-yourself thing, so good luck tongue

Added (2012-08-06, 0:58 AM)
---------------------------------------------
You can download my mod here: http://panzers.ucoz.com/load/macer_39_s_realism_mod/19-1-0-58

 

 

Friday, 2012-08-10, 3:51 AM

Message # 5

Jestorm20

Major
User
Registered: 2012-05-28
Messages: 35
Reputation: 0

Quote (Macer)
Hmmm, the modders don't seem to mind this. I fixed it in my game and I'm going to upload the proper files, but with a bigger mod that will change the gameplay a lot. So you can wait for my mod or adjust it yourself: go into CP3-Main\units and CP3-RfB\units. Here you have files with .unit extension. You can open them with notepad. The line you need to change is Unit.Gunners.0.Gunner.WeaponType = 2. If you type 0 instead of 2, you have MGs. 1 stands for armour piiercing bullets, 2 is artillery shell and 3 is flamethrower. In most tanks "gunners.0" refers to the main gun, so you need to find Unit.Gunners.1.Gunner.WeaponType = 1 and Unit.Gunners.2.Gunner.WeaponType = 1 and change the weapon type to 0.


Hey there is there any chance to change the units attack range?
 

 

Friday, 2012-08-10, 11:40 AM

Message # 6

Macer

Major general
Veteran User
Registered: 2010-12-10
Messages: 170
Reputation: 2

Of course. But you can easily figure it out yourself. If you can't, open the spoiler.


Message edited by Macer - Friday, 2012-08-10, 11:41 AM
 

 

Friday, 2012-08-10, 4:53 PM

Message # 7

Jestorm20

Major
User
Registered: 2012-05-28
Messages: 35
Reputation: 0

Quote (Macer)
Of course. But you can easily figure it out yourself. If you can't, open the spoiler.

Unit.Gunners.0.Gunner.HandToHand / Ranged.Ranged.MaxRange = Vehicle_MaxRange
Vehicle max range=45. You can put exact number or look into unitvariables.ini for typical values. You need to unpack it first.


i see but if i want to change something in the original units from panzer II ? like the anti tank riflemen attack range
 

 

Friday, 2012-08-10, 10:02 PM

Message # 8

Macer

Major general
Veteran User
Registered: 2010-12-10
Messages: 170
Reputation: 2

I don't know. You can try unpacking the .unit files you need. I can't see any useful line in unitvariables.ini sad
 

 

Friday, 2012-08-10, 10:12 PM

Message # 9

Jestorm20

Major
User
Registered: 2012-05-28
Messages: 35
Reputation: 0

Quote (Macer)
I don't know. You can try unpacking the .unit files you need. I can't see any useful line in unitvariables.ini


well i did what you told me in order to change the unit range , and also i managed to change the weapon type of the tanks too

and no problem you did all you could
 

 

Friday, 2012-08-10, 10:22 PM

Message # 10

Tiger-Ace

Lieutenant general
Veteran User
Registered: 2011-08-13
Messages: 207
Reputation: 5

Well I have done this several times in artillery units for example. In the german sfh-18.unit I entered this:
Unit.Gunners.0.Gunner.HandToHand / Ranged.Ranged.MinRange =50
Unit.Gunners.0.Gunner.HandToHand / Ranged.Ranged.MaxRange = 200

You don't need to change the unitvaribles file in order to make changes in range (i think). Just type in a number and test it in the editor to see if you hit the right range. smile Hope it was useful for you Jestorm20.
 

 

Friday, 2012-08-10, 10:43 PM

Message # 11

Jestorm20

Major
User
Registered: 2012-05-28
Messages: 35
Reputation: 0

Quote (Tiger-Ace)
Well I have done this several times in artillery units for example. In the german sfh-18.unit I entered this:
Unit.Gunners.0.Gunner.HandToHand / Ranged.Ranged.MinRange =50
Unit.Gunners.0.Gunner.HandToHand / Ranged.Ranged.MaxRange = 200

You don't need to change the unitvaribles file in order to make changes in range (i think). Just type in a number and test it in the editor to see if you hit the right range. Hope it was useful for you Jestorm20.


yeah but it want to change the anti tank riflemen attack range , from the original game panzer II not a mod unit ^^;
 

 

Monday, 2013-12-16, 1:47 PM

Message # 12

strategyfan

Sergeant
Veteran User
Registered: 2013-06-15
Messages: 8
Reputation: 1

can somebody upload a version of these two folders where this work is done? I dont have time to do it
 

 

Tuesday, 2013-12-24, 2:14 PM

Message # 13

Kristof

Lieutenant colonel
Veteran User
Registered: 2010-02-15
Messages: 87
Reputation: 1

You just need to change the file of the unit. Open the file, search for "Unit.Gunners.0.Gunner.WeaponType = 1"

In case of the Main gun it should be = 1
If its an MG it should be = 0

Then the problem should be fixed.  wink
 

 

Forum » Codename PANZERS Phase 3 (Mod) » Technical Support » Tank mounted machine guns punch through tank armor?
Page 1 of 11
Search:

Copyright VPf2 Designs © 2016